Stoppen met roken vanuit de basiszorg

Stoppen met roken is topsport!

Stoppen met roken betekent niet alleen afkicken van de lichamelijke verslaving, maar vooral ook het afleren van het ingesleten gedragspatroon, de psychische verslaving.

Verslaving is een gevolg van onbewuste processen. Alles wat met roken heeft te maken heeft in de loop der tijd een positieve lading gekregen. Alles wat er in de omgeving in verband gebracht kan worden met roken krijgt onbewust meer aandacht en zet aan tot actie.

Zowel voor rokers als ex-rokers betekent dit dat alles met wat roken te maken heeft, eerder gezien wordt, langer de aandacht vasthoudt en ook de zin in roken oproept.

Routines

Maar net zoals je routines (fietsen) kan aanleren, kun je ook een automatische reactie afleren en meer controle krijgen over ongewenst gedrag.

Dit kun je doen door er een nieuwe routine voor in de plaats te stellen, deze te koppelen aan een bestaande routine (trigger) en hier een beloning aan te verbinden. Zo creëer je nieuw gewoonte gedrag.

Om van een handeling een gewoonte te maken, is de voorwaarde dat het (vaak) wordt herhaald. Door de herhalingen worden de neurologische verbindingen in onze hersenen sterker.

Klaar met het roken? 

Wil jij graag af van jouw ingesleten gewoonte om te roken en kun je hier wel wat support bij gebruiken van een geaccrediteerd stoppen met roken coach?

Weet dat dit kan, zonder eigen financiële bijdrage, volledig vergoed vanuit de zorgverzekering.

Wat kunnen we jou bieden?  

  • Coaching waar en wanneer het jou uitkomt
  • Positieve coaching door iemand die weet waar je het over hebt
  • Gebruik maken van een bewezen effectieve methode
  • Dat je geen eigen kosten hebt aan de coaching, omdat je zorgverzekeraar het vergoedt

Jouw persoonlijke coach begeleidt je voor de duur van drie maanden. Na de telefonische intake zullen er nog zes belmomenten volgen.  We vragen je hoe het gaat en wanneer je het moeilijk hebt, geven je tips en adviseren over het gebruik van hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of medicatie. Een effectieve combinatie die jou een rookvrije toekomst geeft!

Interesse? Wacht dan niet om je aan te melden via Inezguit@more-energy.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een eerste afspraak af te stemmen.